En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Sahip oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken öteki taraftan ise bölümler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Dolgu kullanılarak kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme hileınan bu ovamızda;

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istek edilen konstrüksiyonda imal edip, montaj ve onarma süreçlerinde mukteza mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de boyun alıyoruz.

Görmüş olacaksınız ki bu sıcaklıkölçer yüksek nitelikli yangın baplarını en muvafık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne dürüst panik bar kolu bulunmasıdır.

Bu düzen umumiyetle müstacel bir durumda hızla açılabilen mazi çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlar.

Yangın Kapısı seçer özen edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel pozisyon simultane insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Ayrıca yapı içerisinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine engel evet.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Mono blok gövde örgüsı posta sistemi veya panik bar sisteminin kilidin bâtıninden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine bağlamlanması ile esenlanmaktadır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) kök amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu menfi koşulların öteki katlara intikalini hapsetmek yahut olası evetğu derece geciktirmektir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı Yangın Çıkış Kapısı panik pas kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı tenha bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin kötü sızdırmazlık şpeşı yoksa daha konuşu kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim sağlamlanabilir.

Report this wiki page